what I eat in a day

Innan du börjar läsa detta inlägg så vill jag att du ska veta att jag absolut inte menar något som helst illa med detta och jag vill verkligen inte trigga eller skapa ångest hos någon. I detta inlägget kommer jag att skriva om hur en vanlig dag ser ut för mig i matväg, alltså vad jag brukar äta under en dag. Om du redan nu vet att du kan ta illa upp så tycker jag inte att du ska läsa mer, då jag vet att sådana här inlägg kan trigga vissa personer. Men dessvärre är detta en väldigt efterfrågat inlägg. Så ja.. Tack på förhand! I detta inlägget hade jag tänkt att skriva om vad jag äter under en dag, på ett ungefär. Då utgår jag från en helt vanlig vardag då jag varken jobbar eller sover borta. Jag går inte på någon diet eller liknande matmässigt, men just nu räknar jag kalorier i det jag äter eftersom att jag vill lära mig att äta mer. Det kanske låter konstigt, men jag vet att jag äter på tok för lite för att min träning ska ge reslutat. Så nu i oktober (bara under en månads tid!) räknar jag kalorier för att komma in i, samt förstå, hur mycket mat jag ska äta för att få ut det bästa av min träning. Såhär ser ofta en vanlig dag ut för mig i matväg: Frukost - Jag är verkligen tråkig när det kommer till frukost på vardagar. Allt som oftast blir det 2 deciliter mjölk och en skopa Complete, som jag shakear och dricker. Om jag har tid och ork så gör jag havregrynsgröt!

Lunch - Jag försöker att äta skollunchen varje dag, men om det helt enkelt inte går ned brukar jag alltid se till att ta ett knäckebröd i matsalen eller ha med en frukt som jag kan äta. Innan köpte jag exempelvis en smörgås eller liknande men det är det slut på nu. Min mage klarar helt enkelt inte av det. Så skollunch, knäckebröd eller en frukt. Ibland tar jag även med mig matlåda om jag vet redan dagen innan att jag inte kommer äta skollunchen.
Mellanmål - När jag kommer hem från skolan brukar jag ta Soygurt och ett avokadoknäcke eller några Finn Crips för att få energi till att träna. Soygurt, en smoothie eller kvarg med frusen mango är standard.
Middag - På kvällen samlas oftast hela familjen och äter middag tillsammans. Vanligast är att det blir kycklingfilé och någon form av kolhydrater (ex kokt potatis, ris eller rotsaker i ugn). Annars är det bara ren, vanlig husmanskost. Det är vääldigt sällan, nästintill ALDRIG, som vi beställer pizza eller annan snabbmat på en vardag. Det beror helt enkelt på att vi aldrig har ätit det speciellt mycket, och då är det inte heller något vi är sugna på.
Och jaa.. Förutom detta så försöker jag hålla mig till att inte äta så mycket mackor, bara äta godis på helgerna och äta lagom portioner - dvs sluta äta när jag är mätt, och inte bara äta för att det är gott. Inget speciellt dirket. Jag gör det bästa för att min mage ska må bra, att jag inte ska må illa och att jag ska få ut så mycket som möjligt av min träning! XOXO.

Gillar

Kommentarer